Οι μηχανισμοί επαναφοράς (σούστες) χρησιμοποιούνται κυρίως σε εισόδους πολυκατοικιών ή σε εταιρείες, ώστε η πόρτα να είναι πάντα κλειστή.
- Τύπου μπουκάλα (ή βαρελάκι)
- Ανάλογα με το πλάτος και το βάρος της πόρτας, θα επιλέξετε τον μηχανισμό επαναφοράς με την κατάλληλη δύναμη κλεισίματος, ως εξής:
- Νο.1 : Κατάλληλη για πόρτες με πλάτος έως 75 cm και βάρος έως 30 Kg
- Νο.2 : Κατάλληλη για πόρτες με πλάτος έως 83 cm και βάρος έως 45 Kg
- Νο.3 : Κατάλληλη για πόρτες με πλάτος έως 93 cm και βάρος έως 60 Kg
- Νο.4 : Κατάλληλη για πόρτες με πλάτος έως 103 cm και βάρος έως 80Kg
- Μέγιστη γωνία ανοίγματος 180 μοίρες (ανάλογα με το άνοιγμα της πόρτας)
- Standard μπράτσο
- Μηχανισμός βαρύ τύπου
- Ελεγχόμενη ταχύτητα κλεισίματος
- Χρώμα: Ασημί, Καφέ
- Ταιριάζει σε αριστερές και δεξιές πόρτες
- Οδηγίες τοποθέτησης περιλαμβάνονται την συσκευασία
Με κλασσικό μπράτσο
Διαστάσεις Cisa 601
ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΡΑΤΣΟ |
ΚΩΔΙΚΟΣ |
A(mm) |
B(mm) |
C(mm) |
D(mm) |
E(mm) |
ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΡΤΑΣ (mm) |
60130.01 |
132 |
75,5 |
19 |
144 |
68 |
750 |
60140.02 |
137 |
82 |
24 |
124 |
73 |
830 |
60150.03 |
147 |
92 |
29 |
140 |
81 |
930 |
60160.04 |
150 |
105 |
31 |
156 |
96 |
1030 |
ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΥ
Η τοποθέτηση του μηχανισμού είναι εύκολη υπόθεση. Απλά τοποθετούμε το ειδικό σχεδιάγραμμα πάνω στη πόρτα με οδηγό τους μεντεσέδες, και ανάλογα με το άνοιγμα που θέλουμε (120° ή 180°) φανερώνονται τα σημεία που πρέπει να γίνουν οι τρύπες.
Απομένει η τοποθέτηση του μπράτσου με το μέρος που βιδώνει στη κάσα σχεδόν στη κάθετη θέση.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Με τις βίδες που έχει στο πλάι, ρυθμίζεται να κλείνει όπως ακριβώς θέλουμε με δύο ταχύτητες (βιδώνοντας δεξιόστροφα, φρενάρει η πόρτα και ξεβιδώνοντας πηγαίνει πιο γρήγορα).
Η πρώτη (ταχύτητα)
αργεί από το πλήρες άνοιγμα της πόρτας έως τις 20° περίπου μοίρες που απομένουν για το κλείσιμο με γρήγορη ταχύτητα και το ανάποδο. Δηλαδή
γρήγορα έως τις 20° και φρένο μέχρι το κλείσιμο ώστε να μην χτυπά δυνατά στο κάσωμα και κάνει θόρυβο.
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεβιδώσουμε τελείως τις βίδες, γιατί το λάδι που υπάρχει στο εσωτερικό του, χάνει την πίεσή του και δεν ξαναρυθμίζεται ( είναι για πέταμα).