Uncategorized

Συμβουλές για την προστασία του ποδηλάτου σας

Συμβουλές για την προστασία του ποδηλάτου σας

 

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την ραγδαία αύξηση των ποδηλάτων στην Καθημερινότητα των πολιτών είτε για άσκηση ,για βόλτα ακόμα και σαν μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν στις εργασία τους.

Η ποδηλασία ήταν μια από τις ταχύτερες και ευχάριστες  μεθόδους μεταφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα – για να μην αναφέρουμε μια από τις φθηνότερες! Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάποιον φόρο για να μετακινήστε  Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στάθμευσης, απλά χρειάζεστε ένα λουκέτο καλής ποιότητας και μια αλυσίδα για να στερεώσετε το ποδήλατό σας.

Υπάρχει επίσης μια πληθώρα οφελών για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης καρδιαγγειακής ικανότητας, της απώλειας βάρους και της ενισχυμένης ανοσίας, καθώς και πολλά πλεονεκτήματα για την ψυχική σας υγεία.

Αλλά καθώς τα ποδήλατα αυξάνονται στη δημοτικότητά τους, το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των κλοπών. Και, σύμφωνα με την έρευνα εγκλήματος στην Αγγλία , αναφέρθηκαν 84.545 ποδήλατα ως κλεμμένα στην αστυνομία μεταξύ Απριλίου 2019 και Μαρτίου 2020.

Με 40 χρόνια εμπειρία  στον χώρο, σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε μερικές  συμβουλές για το πώς να διατηρείτε το ποδήλατό σας ασφαλές, τόσο στο σπίτι όσο και όταν βρίσκεστε έξω.

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε το ποδήλατό σας ασφαλές:

 

Τραβήξτε φωτογραφίες του ποδηλάτου σας

Και δεν εννοούμε, ώστε να μπορείτε να τα ανεβάσετε στα κοινωνικά σας μέσα. Η λήψη φωτογραφιών του ποδηλάτου σας ώστε να φαίνονται  η μάρκα , το μοντέλο, ο αριθμός πλαισίου του ποδηλάτου σας, εφόσον υπάρχει θα βοηθήσει  αντί να παρέχετε μια σύντομη περιγραφή του ποδηλάτου σας, να τις δείξετε στην αστυνομία εικόνες που θα διευκολύνουν την αναγνώρισή του.

Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί, κοντά στο τιμόνι, κάτω από το λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα θα είναι χρήσιμα στην ατυχή περίπτωση κλοπής του.

 

Σκεφτείτε προσεκτικά πού το σταθμεύετε

Πάντα να επιβεβαιώνετε  ότι κλειδώσατε το ποδήλατό σας σε μια ασφαλή και καλά φωτισμένη τοποθεσία, κατά προτίμηση κάπου που καλύπτεται από CCTV. Αναζητήστε δημόσιες στάσεις ποδηλάτων. Βεβαιωθείτε ότι είναι κλειδωμένο σε ένα ακίνητο αντικείμενο που δεν μπορεί να κοπεί να σπάσει εύκολα (πχ Σιδερένια κάγκελα και ΟΧΙ σ ένα λεπτό δέντρο).

 • Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο.
 • Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
 • Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί
 • Μην αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα
 • Μην το αφήνετε σ εμφανή σημεία στο σπίτι σας πχ πιλοτή και μπαλκόνια ιδιαίτερα σε 1ο όροφο. Κλειδώστε το σ εσωτερικό καλά προστατευμένο χώρο .

 

Αφαιρέστε  την Σέλα

Τα μέρη του ποδηλάτου που μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς τη χρήση εργαλείων –

 • φανάρι
 • φακός,
 • τρόμπα λάστιχων,
 • ταχύμετρα,
 • μπαγκαζιέρες,
 • σέλα

Είναι εύκολος στόχος για τους επιδόξους ληστές ,μην τα αφήνετε πάνω στο ποδήλατο σας. Κλειδώστε την σέλα ή πάρτε την μαζί σας αν είναι δυνατόν και τα υπόλοιπα παρελκόμενα φανάρια, ταχύμετρο αφαιρέστε τα εσείς και όχι κάποιος “άλλος”.

 

Πάντα Να το κλειδώνεις

Αν κάνετε μια στάση για να πάρετε έναν καφέ η να μπείτε σ ένα μαγαζί ή ακόμα και στην πιλοτή του σπιτιού σας μην αμελήσετε να κλειδώσετε το ποδήλατο σας.  Παρόλο που μπορεί να είστε πολύ κοντά του, πρέπει να το κλειδώσετε γιατί όταν το αφήνετε χωρίς επίβλεψη, οποιοσδήποτε μπορεί να το πάρει και να φύγει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 

Κλείδωμα Ποδηλάτου

Για να νιώσετε ασφάλεια ότι  το ποδήλατό σας είναι προστατευμένο πρέπει να έχει κλειδωθεί με τουλάχιστον 2 ασφαλή λουκέτα

 1. Το κύριο λουκέτο να είναι Τύπου U

 

 1. Το δεύτερευον καποια Aλυσίδα η Συρματόσχοινο

 

Η λογική είναι να κλειδώσετε  το πλαίσιο και τον ένα τροχό σε κάποιο σταθερό αντικείμενο με το λουκέτο τύπου U και με το δευτερεύον  την σέλα  και τον δεύτερο τροχό .

Παρακάτω θα δέιτε 3 φωτογραφίες με σωστό τρόπο κλειδώματος του ποδήλατου σας

 

Ποίο Ακριβά tips

Μπορείτε να αγοράσετε ένα λουκέτο με συναγερμό ώστε σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να το διάρρηξη να ηχήσει δυνατός ήχος και να το αποτρέψει.

Επιπλέον μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα gps tracker στο ποδήλατο σας και να εντοπίζετε από το smartphone σας την θέση του.

 

Σωστός τρόπος κλειδώματος

Κλείδωμα με 2 λουκέτα τύπου U

 

 

 

 

 

 

 

Κλείδωμα με ένα λουκέτα τύπου U και μία Αλυσίδα

 

Κλείδωμα με ένα λουκέτα τύπου U και ένα Συρματόσχοινο

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες επιλογές σε λουκέτα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας:

kleidamparomata.gr

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες σχετικά με την ασφάλεια του ποδηλάτου σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εδώ των Κλειδαμπαρωμάτων Κλειδαμπαρώματα

 • στο 210 6008888 Κατάστημα Αγίας Παρασκευής, Λεωφόρος Μεσογείων 433
 • στο 210 2831111 Κατάστημα Νεου Ηρακλείου, Λεωφόρος Ηρακλείου 349

 

Email : info@kleidamparomata.gr θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *