Uncategorized

Κεντρικό κλείδωμα πολυκατοικίας (Access control)

 

Κεντρικό κλείδωμα πολυκατοικίας (Access control)

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ληστειών που γίνονται σε πολυκατοικίες, σύμφωνα με τα στατιστικά της Αστυνομίας γίνονται από την κεντρική είσοδο και πολλές φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Κατά συνέπεια , ο  έλεγχος των ατόμων που μπαίνουν και βγαίνουν από μία πολυκατοικία και εφόσον δεν υπάρχει θυρωρός, είναι πλέον αναγκαίος και απαραίτητος!

Το μέτρο που “φαίνεται” να αποδίδει σωστά, είναι να κλειδώνετε μόνιμα, όλο το 24ωρο, την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας σας.

Το μόνιμο κλείδωμα όμως, λύνει το πρόβλημα της ασφάλειας αλλά δημιουργεί κάποια ερωτηματικά και προβληματισμούς…

 

  1. Είστε σίγουροι ότι θα κλειδώνουν όλοι οι ένοικοι, μόνιμα την είσοδο;
  2. Τι γίνεται όταν έχετε κλειδώσει και περιμένετε κάποιο κούριερ/delivery ή επισκέπτη; Θα κατεβαίνετε κάτω να του ανοίγετε και θα ξανακατεβαίνετε κάτω όταν φεύγει;
  3. Αν κάποιος ένοικος χρησιμοποιεί το διαμέρισμα σαν επαγγελματική στέγη (πχ γιατρός ή δικηγόρος) και κατά συνέπεια μπαίνει και βγαίνει συχνά κόσμος, ποιος θα αναλαμβάνει το κλείδωμα της πόρτας;
  4. Τι γίνεται αν κάποιος ένοικος κάνει ένα πάρτυ-γιορτή και χρειάζεται η πόρτα να παραμείνει ξεκλείδωτη μέχρι αργά το βράδυ;
  5. Θα κλειδώνετε την πόρτα ακόμη και αν πεταχτείτε για 15 λεπτά στη λαϊκή ή στο περίπτερο; Ή πιστεύετε ότι τα 15 λεπτα, δεν είναι αρκετός χρόνος για να παραβιαστεί ένα διαμέρισμα;
  6. Τι γίνεται αν κάποιος ένοικος χάσει το κλειδί του;
  7. Τι πραγματική ασφάλεια έχετε σε μία τέτοια περίπτωση, αν δεν αλλάξετε όλοι τα κλειδιά σας και τον κεντρικό αφαλό της κλειδαριάς ώστε αν πέσει το “χαμένο κλειδί” σε λάθος χέρια να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα;

 

Την πραγματική λύση στο θέμα της ασφάλειας αλλά και στους παραπάνω προβληματισμούς, την δίνει το ψηφιακό αυτόματο κεντρικό κλείδωμα.

Πως όμως λειτουργεί αυτό το κλείδωμα;

Η λειτουργία του συστήματος είναι τελείως απλή και δεν απαιτείται καμία απολύτως τεχνική γνώση για τον χειρισμό του.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά…

Η πόρτα σας πλέον θα κλειδώνει αυτόματα μόλις κλείσει. Θα προμηθευτείτε όλοι οι ένοικοι ατομικά προσωπικά μπρελοκ-καρτάκια ισάριθμα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

Για να εισέλθετε στην πολυκατοικία απλά θα παρουσιάζετε το ατομικό καρτάκι σας  στον εξωτερικό καρταναγνώστη. Η κλειδαριά θα ξεκλειδώνει και θα ανοίγει το κυπρί για να μπορέσετε να εισέλθετε.

Αν περιμένετε κάποιον επισκέπτη ή delivery και εφόσον έχετε θυροτηλέφωνο/θυροτηλεόραση μπορείτε να του ανοίξετε την πόρτα όπως κάνατε μέχρι τώρα. (πατώντας το ανάλογο πλήκτρο μέσα από το διαμέρισμα σας). Η πόρτα θα ξεκλειδώσει, θα μπορέσει ο επισκέπτης να μπει μέσα και αφού την κλείσει, το κεντρικό κλείδωμα θα την ξανακλειδώσει αυτόματα.

Προσοχή. Η πόρτα για να μπορέσει να κλειδώσει θα πρέπει να κλείσει. Αν δεν έχετε σύστημα αυτόματου κλεισίματος μπορούμε να σας το προμηθεύσουμε και να το τοποθετήσουμε.

Για να εξέλθετε από το κτίριο, ο πιο απλός τρόπος είναι να πατήσετε το πλήκτρο γρήγορης εξόδου που τοποθετούμε εσωτερικά του κτιρίου, επίτοιχα δίπλα στην είσοδο σας.

Αν υπάρχει τζάμι κοντά στην κεντρική είσοδο που θα μπορούσε κάποιος αν το σπάσει να φτάσει το προαναφερθέν πλήκτρο, μπορούμε είτε να απομακρύνουμε το πλήκτρο από την είσοδο ή να ανοίγει η είσοδος μόνο με τη παρουσίαση κάρτας στον εσωτερικό καρταναγνώστη.

 

Μία ολοκληρωμένη προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει :

– Τη τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητικής κλειδαριάς στην είσοδο της πολυκατοικίας σας.

– Την τοποθέτηση εξωτερικού καρταναγνώστη που λειτουργεί μόνο με την παρουσίαση κάρτας

– Την τοποθέτηση εσωτερικού καρταναγνώστη με αριθμητικό πληκτρολόγιο που λειτουργεί είτε με κάρτα είτε με κωδικό

– Την εγκατάσταση μικρού επίτοιχου πλήκτρου “γρήγορης εξόδου” μέσα στην πολυκατοικία και δίπλα στην κεντρική είσοδο

– Την προμήθεια και τον προγραμματισμό καρτών σε μορφή μπρελόκ ή πιστωτικής κάρτας, για το κάθε χρήστη.

– Την σύνδεση όλων των ανωτέρων με το κεντρικό τροφοδοτικό και με μπαταρία αυτονομίας 12V/2.2 AH για να λειτουργεί το σύστημα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

– Την εργασία τοποθέτησης, προγραμματισμού και επίδειξης του παραπάνω συστήματος

και φυσικά όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα που απαιτούνται για την σωστή εγκατάσταση (καλώδια, πλαστικά κανάλια, ελαστομερής στόκος κτλ).

 

Συχνές απορίες

Τι γίνεται αν χάσω το καρτάκι μου ή αν αλλάξει κάποιος ένοικος σπίτι και δεν επιστρέψει

πίσω το μπρελόκ του;

Υπάρχει κίνδυνος να κλειδωθούμε μέσα;

Τι συμβαίνει αν γίνει διακοπή ρεύματος;

Πόσο ασφαλές είναι το ψηφιακό κεντρικό κλείδωμα;

Πόσα καρτάκια μπορούμε να έχουμε;

Τι γίνεται με τα υπάρχοντα κλειδιά μας;

Το σύστημα απαιτεί κάποια συντήρηση;

Αν φύγω από το σπίτι μου χωρίς το καρτάκι μου, πως μπορώ να μπω μέσα;

 

 

Συγκεντρωτικά πλεονεκτήματα του συστήματος

– Δεν μπορεί κάποιος με γνώσεις κλειδαρά να σας ανοίξει την είσοδο

– Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε πλέον αν ξεχάσατε την πόρτα ξεκλείδωτη.

– Στη κλασική κλειδαριά απαιτούνται αρκετά δευτερόλεπτα για να βρείτε το σωστό κλειδί, να το εφαρμόσετε στην κλειδαριά και να ανοίξετε την πόρτα, χρόνος πολύτιμος στη περίπτωση που φοβάστε ότι κάποιος σας ακολουθεί. Εν αντιθέση, στο ψηφιακό κλείδωμα η πόρτα ανοίγει στιγμιαία παρουσιάζοντας τη κάρτα σας, ακόμη και μέσα από τη τσάντα σας ή από κλειστό πορτοφόλι. Το σύστημα διαθέτει αρκετά δυνατό αισθητήρα για να “διαβάζει” κάρτες μέσα από άλλα υλικά (πχ δέρμα, πλαστικό, ξύλο) και σε απόσταση 5 εκ από τον καρταναγνώστη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορές σχετικά με αυτά, μπορείτε να μπείτε στο site μας: kleidamparomata.grΚλειδαμπαρώματα

Εάν θέλετε μια γνώμη ειδικών, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

  • στο 210 6008888 Κατάστημα Αγίας Παρασκευής, Λεωφόρος Μεσογείων 433
  • στο 210 2831111 Κατάστημα Νεου Ηρακλείου, Λεωφόρος Ηρακλείου  349

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *